Grano Diesel tukemassa tulevia Ketomaa Racing -tiimin rallitähtiä

Yhteistyö

Ensin vedetään täysillä. Sitten lisätään vauhtia. Meille oli itsestään selvää, että lähdemme vauhtia rakastava toimistona uuden Ketomaa Racing -tiimin kyytiin. Paitsi vauhdin hurma, niin meitä puhutteli myös tiimin perusajatus: kasvattaa ammattimaisia nuoria kuljettajia kohti rallin kansainvälistä huippua.

– Arvomme Ilo, Vimma ja Rohkeus istuvat täydellisesti juuri tähän lajiin ja Ketomaa Racingin ajattelumaailmaan, hehkuttaa Grano Dieselin nokkamies Marko Toivonen.

– Tulemme auttamaan monilla tavoin nuoria kuljettajia eteenpäin urallaan. Ensimmäinen kiinnitys kuljettajaksemme on huippulahjakas 19-vuotias Ajari Piironen. Itse koulutan ja konsultoin tulevaisuuden tähtiä eteenpäin, Ketomaa Racing -tiimin johtajana toimiva Jari Ketomaa selvittää.

– Lajista riippumatta urheilu on huipputasolla kallista. Niinpä taloudelliset edellytykset uran etenemiselle on oltava kunnossa. Haluamme omalta osaltamme tarjota myös taloudellista tukea kehittyvälle kuljettajalle, toteavat Ketomaa ja Toivonen.

Kaluston osalta Ketomaa Racing ei ole jättänyt mitään sattuman varaan: Fordin kansainvälistä rallitoimintaa pyörittävältä M-Sportilta on ostettu kaksi Ford Fiesta R2 -mallia. Lisäksi tiimillä on jo Fiesta R2T 2018 -malli. Tilauksessa on myös 2019-mallinen Fiesta.

Ketomaa Racing hakee parhaillaan toista nuorta kuljettajaa tiimin väreihin kilpailemaan toisella Fiesta R2 -autolla.

Myös Jari Ketomaa hyppää ajohaalariin allaan M-Sportin Fiesta R5. Kolminkertainen rallin Suomen mestari ei ole 10 vuoteen ajanut täyttä sarjaa kotimaan rallipoluilla. Tänä aikana mikkeliläinen on kaasutellut MM-sarjan ralleissa sekä Aasiassa ja Euroopassa. Kausi ja siten myös Rallin SM-sarja alkaa tulevana viikonloppuna legendaarisella Rovaniemen Arctic Lapland Rallilla. Lähtöviivalla on myös Piironen, joka ajaa muita karkuun Ford Fiesta R2 -autolla SM3-luokassa.

Grano Diesel on saanut kunnian suunnitella tiimin visuaalisen ilmeen Granon hoitaessa ajokaluston teippaukset.

Grano Diesel toivottaa menestyksekästä tulevaisuutta vahvan kumppaniverkoston luoneelle Ketomaa Racing -tiimille. Seuraamme innolla huippulupausten kasvua ja matkaa kohti rallin kansainvälistä huippua – edellisestä suomalaisesta rallin maailmanmestarista on jo aikaa 15 vuotta.